top of page

Hersenspinsels

  • Foto van schrijverIefke Hendrickx

Louis De Keersmaeker is slagroom op N-VA-taart


De bekende bakker Louis De Keersmaeker (73) duwt de lijst van N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Maarten De Veuster was zichtbaar trots toen hij de bekende Schotenaar kon voorstellen. Louis De Keersmaeker is niet alleen bekend van de bakkerijen in de Paalstraat en Churchilllaan, maar nog meer als acteur en de grote bezieler van amateurtoneelgezelschap De Slisseploeg.


‘Ik kreeg de voorliefde voor de Vlaamse zaak met de paplepel ingegoten. Maar het is Bart De Wever die me op mijn gevorderde leeftijd toch nog kon overtuigen om de stap naar de actieve politiek te zetten', aldus De Keersmaeker.

De goedlachse mollige bakker moet het stemmenkanon worden op een erg heterogene N-VA-lijst. Zo raakte zondag bekend dat ook Sint-Cordula-parochiemedewerker Peter Elsen, voetballer Bert Batens van KFC Koningshof en de gepensioneerde apothekeres Lieve Swennen uit de Deuzeldwijk op de lijst zullen staan. Die bevat ook opvallend veel jonge academici zoals Pieter Gielis, Juan Leysen, Sven Maes en Wouter Rombouts.

Comments


bottom of page